Pages

Ads 468x60px

16 Aralık 2008 Salı

Tavuk Haşlama

Malzemeler
2 Adet havuç
2 Adet patates
2 Adet kuru soğan
Yarım kilo tavuğun beyaz eti
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı tereyağı
Yeterince su
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Tavuğun beyaz etini, derisinden ayırın.
Bir hafta buzlukta bekletin.
Havucun, soğanın ve patatesin kabuklarını soyarak iri iri doğrayın.
Çözüldükten sonra iri parçalar halinde kestiğiniz tavuk etlerini ilk önce kızgın ayçiçek yağında soteleyin.
Tencereye aldığınız tereyağı ile birlikte havuç ve soğanı kavurun.
Yeterince su ilave ederek, kaynatın.
Soğan ve havuç kaynadıktan ve biraz pişmeye başladıktan sonra tavuk ve patatesleri ilave edin.
Tuzunu ayarlayın.
Ayrı bir kap içinde yumurta sarısını ve unu karıştırın.
Malzemelerin pişmesine yakın bu karışımı tencereye ekleyin.
Bir süre kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız