Pages

Ads 468x60px

16 Aralık 2008 Salı

Patates ve Sarımsaklı Piliç Fırın

Malzemeler
1 Adet bütün piliç
500 gr tatlı kabak
500 gr patates
10 Diş sarımsak
4 Çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet taze kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Mutfak
Zorluk 1
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Kabak ve patatesleri haşlayın.
Kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
Bütün pilici bir bıçak veya tavuk makası yardımı ile 16 eşit parçaya ayırın.
Geniş bir fırın tepsisine parçalanan piliçleri, haşlanmış tatlı kabak ve patates, soyulmamış sarımsak , kekik, tuz ve karabiberi ilave edin.
Tereyağını eriterek üzerlerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında bütün malzemeler altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız