Pages

Ads 468x60px

20 Eylül 2012 Perşembe

Acılı Ekmek


Kokusuyla evinizi saracak ve iştahınızı kabartacak bir tarif; Acılı Ekmek çay saatlerinde ve kahvaltılarınızda eşlik edecek nefis bir tarif.
Acılı Ekmek
Malzemeler:
•    1 su bardağı ılık su (ben yumuşak olması için 1 su bardağının yarısı kadar süt ilave ettim)
•    1 yemek kaşığı maya
•    1 tatlı kaşığı toz şeker
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    Aldığı kadar un
•    2 yemek kaşığı biber salçası
•    Yarım çay bardağı sıvıyağ
•    1 adet soğan
•    2 diş sarımsak
•    Kekik, tuz
Yapılışı:
1.    Hamuru mayalayın ve dinlenmeye bırakın.
2.    Diğer taraftan tavaya sıvı yağ ekleyip yemeklik doğranan sağanı ilave edin soğanlar pembeleşince salçayı ilave edip karıştırın.
3.    Kokusu çıkmadan ocaktan alın, çünkü hamurun üstünde de pişeceği için salçayı fazla pişirmeyin.
4.    Ardından kekik, tuz, susam, sarımsak, ekleyip karıştırın.
5.    Mayalanan hamurunuzu ceviz büyüklüğünde elinizde yuvarlayıp fırın tepsisine dizin, üzerine hazırladığınız harçtan eşit miktarda üzerine ilave edin.
6.    Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Not: Sarımsağı isteğe bağlı kullanabilirisiniz, herkes sarımsak sevmez malum. İçine iri çekilmiş ceviz içi de ilave edebilirsiniz zenginleştirmek için.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız