Pages

Ads 468x60px

15 Aralık 2012 Cumartesi

Vişne Suyu Tarifi

Vişne Suyu
MALZEMELER

1 kg vişne
2 adet limon
1 su bardağı toz şeker
3-4 adet karanfil
1 litre su
buz parçaları

YAPILIŞI

Vişneleri temizledikten sonra çekirdeklerini çıkartıyoruz. Derin bir tencereye alarak üzerine limon suyu ve toz şekeri ekliyoruz. Birkaç saat bu şekilde bekletiyoruz. Üzerine su ekleyip kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca karanfillerimizi ekliyoruz ve kaynatmaya devam ediyoruz. Vişnelerin iyice özlerini bıraktığını gördüğümüzde tenceremizi ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra süzüp bol buzla birlikte soğuk olarak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Saray Şerbeti Tarifi

Saray Şerbeti

MALZEMELER

50'şer gram kuşburnu, ahududu ve çilek konsantresi
50 gram nar ekşisi
20 gram limon tozu
10 gram toz zencefil
1 tatlı kaşığı gül suyu
1 adet reçellik gülün yaprakları
10 su bardağı su






YAPILIŞI

Tüm malzemeyi derince bir kaba alıp birbirine iyice karıştırın.10 su bardağı suyu geniş bir kaba alın ve meyveli karışımı üzerine ekleyin.Bu şekilde en az iki saat beklettikten sonra süzüp soğuk olarak servis yapın.

3 Aralık 2012 Pazartesi

Sodalı Limonata


Sıcaklardan bunaldığımızda soğuk içecekler serinlemek için başvurduğumuz en önemli şeyler arasında yer alıyor. Tabii limonata da bu içeceklerin başını çekiyor. Bu lezzetli ve sağlıklı içecek maden suyu ile birleşince ise susuzluğumuzu gidermesinin yanı sıra, yorgunluğumuzu atmamıza yardımcı olur. Yazın sıcaklardan sık sık terlediğimizi göz önünde bulundurursak, kaybettiğimiz mineralleri geri almamıza yardımcı olur.
Sodalı Limonata

Malzemeler
•    5 adet limonun suyu
•    4 su bardağı su
•    1 şişe soda
•    2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
•    1,5 çay bardağı şeker
Yapılışı
1.    Bir tencerede 2 su bardağı suyu ve şekeri kaynatın.
2.     İçine rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip 2 dakika sonra ocaktan alın.
3.     Soğuduktan sonra tel bir süzgeçten geçirip sürahiye alın.
4.    Limonların suyu ile 2 su bardağı suyu sürahiye ekleyip karıştırın.
5.     Buzdolabında soğuduktan bardağınızın 2/3′ünü hazırladığınız limonata ve 1/3′ünü soda ile doldurarak servis edin.
6.    Ayrıca limon dilimi, nane ve buz ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Kabukları rendelerken beyaz kısmın rendelenmemesine dikkat edin. Beyaz kısım limonatanızı acı yapacaktır.
•    Süzme işlemi sırasında kabuklar iyice sıkılmalıdır.
•    Damak tadınıza göre şeker azaltılıp arttırılabilir.
•    Değişik meyveleri buz kalıplarında dondurup, limonatınızı bu buz kalıpları ile servis edebilirsiniz.

Çikolatalı Yumuşak Bonbonlar


Çikolatalı Yumuşak Bonbonlar çikolata severlerin ilacı gibi aslında. Ağızda eriyen yumuşak bonbonlar, çikolata, fındık ve badem taneleri ile vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet haline geliyor. Çikolatanın hastasıyım diyorsanız işte muhteşem bir çikolatalı bonbon tarifi…
Çikolatalı Yumuşak Bonbonlar
Malzemeler
•    1,5 su bardağı fındık
•    1,5 su bardağı badem
•    2 kahve fincanı toz şeker
•    1 paket beyaz çikolata
•    2 yumurta akı
•    2 çorba kaşığı kakao
Yapılışı
1.    Fındık ve bademleri bir çorba kaşığı şeker ile birlikte blenderle toz haline getirin.
2.    Karışımı kaseye alıp kalan şekeri ilave edin.
3.    Rendelenmiş çikolata ve çırpılmış yumurta aklarını ekleyip karıştırın.
4.    Elinizi hafif nemlendirerek karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
5.    Hazırladığınız topların her birini kakaoya bulayın ve küçük kalıp kağıtlara koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar
•    Üzerine arzu ederseniz hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız