Pages

Ads 468x60px

25 Kasım 2012 Pazar

Çilekli Limonata


Çilek kokusuyla ve tadıyla, pastadan tatlıya her tarife yakışan, küçükten büyüğe herkes tarafından sevilen bir lezzet sanırım. Çilekli Limonata ise, bu sıcak yaz günlerinde sizi serinletecek, tadı damağınızda kalacak, misafirlerinizi şaşırtıcak harika bir çilekli içecek. Üstelik yapımı çok pratik ve görüntüsü çok şık.
Çilekli Limonata

Malzemeler
•  ½ kg çilek
•  1 su bardağı toz şeker
•  2 adet limon suyu
•  Soda
•  Buz
•  Taze nane
Yapılışı
1.    Çilekleri blendıra alın ve şeker ile birlikte blendırdan geçirin.
2.    Karıştırma kabına aktarın. 2 adet limon suyunu ve 2 şişe sodayı da ilave ederek karıştırın.
3.    Sürahiyeye boşaltın içine taze nane ekleyin ve soğuk olarak için.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Damak tadınıza göre şeker azaltılıp arttırılabilir.
•    Değişik meyveleri buz kalıplarında dondurup, limonatınızı bu buz kalıpları ile servis edebilirsiniz.
•    Dilerseniz bu karışımı buz küplerinde dondurarak içeceklerinizde kullanabilir veya kağıt bardaklara doldurup çubuk saplayarak çilekli dondurma elde edebilirsiniz.

Şeftalili Ice Tea (Ev Yapımı)


Sizde serinlemek için gazlı içeceklerden hoşlanmayan, ama yazın sıcaklarından bunalıp susuzluğunuzu giderecek doğal tatlar arayanlardansanız; Mitolojide uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolü kabul edilen şeftali ile hazırlayacağanız bu çay ile serinlemeye ne dersiniz?
Şeftalili Ice Tea

Malzemeler
•    4 adet şeftali (blendırdan geçirilmiş) yada 1 lt şeftali nektarı
•    3 su bardağı demli siyah çay
•    ¾ su bardağı toz şeker
•    1 limon suyu
•    1 şeftali (dilimlenmiş)
•    Buz
Yapılışı
1.    4 adet şeftalinin kabuklarını soyup, çekirdelerini çıkarın ve blendırdan geçirip süzün.
2.    Demlenmiş ve soğumuş çaya blendırdan geçirdiğiniz şeftalileri yada şeftali nektarını ekleyin
3.    Şeker ve limon suyunu ilave edip, şeker eriyinceye kadar karıştırın.
4.    1 adet şeftaliyi yıkayıp kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin ve bardaklara paylaştırın.
5.    Çayı üzerlerine doldurup buz ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
Çayın çok koyu ve yoğun aromalı olmasından hoşlanmıyorsanız, kendi damak zevkinize göre su ilave ederek şekerini ve çayın demini ayarlayabilirsiniz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız