Pages

Ads 468x60px

10 Eylül 2012 Pazartesi

Zencefilli Havuç Çorbası


Sebzelerden oluşan muhteşem sıcacık vitamin deposu olan bir çorba tarifi.
Zencefilli Havuç Çorbası
Malzemeler:
•    2 adet havuç
•    1 adet patates
•    1 tatlı kaşığı zencefil
•    1 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 adet soğan
•    1 çay kaşığı muskat
•    Tuz, karabiber
•    4 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
1.    Soğanları yemeklik doğrayın, havuçları ve patatesin  kabuklarını soyup küp şeklinde doğarayın.
2.    Tencereye zeytinyağı ekleyip soğanları soteleyin.
3.    Ardından havuç ve patatesi ekleyerek kavurun.
4.    Sonrasında suyu ilave edin sırasıyla baharatları ekleyip tuzunu ayarlayın.
5.    Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
6.    Sebzeler yumuşayınca mufak robotu yardımıyla çorbanızı pürüssüz bir hale getirip servis yapın.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız