Pages

Ads 468x60px

2 Eylül 2012 Pazar

Waffle Tarifi

Hepimizin beğenerek yediği waffle , Belçika mutfağına ait bir tatlıdır. Taze meyveler ve üzerinde erimiş çikolata ya da çikolata sosu ile beraber sunulan waffle evde yapabilir miyiz ? En çok merak edilen  konu ise waffle makinesi olmadan waffle hamurunun nasıl yapılacağıdır. Waffle hamuru yapmak için waffle makinesine ihtiyacınız yok. Tost makinesi veya tavada da waffle hamuru yapabilirsiniz.


Waffle Tarifi
HAMUR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER


1,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı  tuz
1,5 su bardağı süt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya




 YAPILIŞI

2 adet yumurtamızın aklarını  ve sarılarını ayırıyoruz. Vanilya paketimizin yarısını yumurta aklarıyla beraber beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Aynı şekilde bir yandan da yumurta sarıları ile şekerimizi farklı bir kasede çırpıyoruz.
Çırptığımız yumurta akının içine sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu, yarım paket vanilyayı, tuzu ilave ediyoruz.
Bir yandan karıştırmaya devam ederken bir yandan da yavaş yavaş unumuzu karışımımıza eklemeye başlıyoruz. Unu karışıma eklerken karıştırmaya devam ediyoruz.
Sonrasında önceden hazırladığımız yumurta akını, karışımımıza ekliyor ve yavaşça karıştırmaya devam ediyoruz.
Kıvamına ulaştıktan sonra evimizde waffle makinemiz yoksa teflon tava ya da tost makinesine birer kepçe olacak şekilde karışımımızdan koyup 4-5 dakika pişirme süresi ile waffle hamurlarımızı hazırlıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz waffle hamuruna kakaolu fındık kreması (sarelle) sürün sonrasında üzerini taze meyveler ki özellikle kivi , muz ve çilek çok yakışmaktadır ve kuruyemişler ile süsleyin.Üzerine çikolata sosu ekleyin. Damla çikolata , bonibon şeker ekleyerek çocuklarınızı da sevindirebilirsiniz. Ayrıca evinizde kolaylıkla bulabileceğiniz tahin, pekmez, hindistan cevizi, reçel, bal vb. de ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız