Pages

Ads 468x60px

19 Eylül 2012 Çarşamba

Spagetti Bolonez


Makarnayı kim sevmez ki? Yapımı son derece kolay olmasına rağmen, farklı soslar ve pişirme yöntemleriyle hayal gücünüze ve damak tadınıza kalmış bir lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz makarnayla. Her makarnanın favori malzemeleri değişiktir bana göre ve spagettinin favori soslarından biri kesinlikle bolonezdir...
Spagetti Bolonez
Malzemeler
•    1/2 paket spagetti makarna
Bolonez Sos için
•    300 gr kıyma
•    4 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 adet soğan
•    1 tatlı kaşığı domates salçası
•    2 adet domates
•    1 diş sarımsak
•    Tuz
•    Karabiber
•    Maydanoz
•    Fesleğen
•    Parmesan Peyniri
Yapılışı
1.    Bolonez sos için, soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
2.    Kıymayı ekleyerek 5 dakika kadar daha karıştırarak kavurmaya devam edin.
3.    Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
4.    Salça ve domatesleri karışıma ekleyip, tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra sosu 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
5.    Spagetti makarnayı tuzlu, bol su ile haşlayıp süzün.
6.    Makarnayı servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız bolonez sosunu ilave edin.
7.    Rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirip, taze maydanoz ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Notlar
•    Spagetti makarnanızı tencereye sığdırmak için ille de kırmanız gerekmiyor. Bırakın, kaynar suda yarı boylarına kadar dursunlar. Uçları yumuşayınca, elinizle yukardan bastırarak hepsini boylu boyunca suyun içine sokabilirsiniz.
•    Makarna haşlarken suyuna biraz tereyağı veya birkaç çay kaşığı bitkisel yağ katarsanız, tenceredeki suyun taşmasını önleyebilir ve makarnaların daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.
•    Makarnanın haşlama suyuna kaynamadan tuz atmayınız. Atarsanız kaynama süreci gecikecektir. Su fokurdamaya başladıktan sonra tuz atıp arkasından hemen makarnaları atabilirsiniz.
•    Makarnayı süzmeden önce pişme suyundan bir bardak kenara ayırmak faydalıdır. Makarnanın veya sosunun kuru olması durumunda bu sudan eklenerek ayarlama yapılabilir. Pişirme suyuna makarnanın nişastası geçmiş olacağından bu suyla yapacağınız ilave, duru sudan daha lezzetli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız