Pages

Ads 468x60px

15 Eylül 2012 Cumartesi

Soğuk Damla Sakızlı Çorba


Sıcak havalarda size serinlik katacak bu doyurucu çorbayı denemelisiniz. İçerisindeki damla sakızı ile damla sakızı sevenlerine işte çorbası! Buz ile servis edilmesi de damla sakızlı çorbamıza ayrı bir hava katıyor. Sofralarımızın vazgeçilmezi çorbalardan farklı bir tarif…
Damla Sakızlı Soğuk Çorba
Malzemeler
•    250 gr aşurelik buğday
•    10 su bardağı et suyu
•    6 tatlı kaşığı nişasta
•    2 parça damla sakızı
•    Yeteri kadar tuz
•    500 gr süzme yoğurt
•    2 adet yumurta sarısı
Yapılışı
1.    Damla sakızlı soğuk çorbayı yapmayabaşlamadan önce buğdayı bir gece önceden ıslatın.
2.    Ertesi gün ıslatılan buğdayın suyunu süzün.
3.    Suyu süzülen buğdayı et suyunda haşlayın.
4.    Ocaktan çıkaracağınız zaman damla sakızını ekleyip soğumaya bırakın.
5.    Başka bir tabakta et suyuyla yoğurdu biraz açın ve çorbaya ekleyin.
6.    Nişasta ve yumurta sarısını ekleyip çırpın.
7.    Tekrardan ocağa alıp, 3 dk. pişirin.
8.    Tuzunu ayarlayıp, ateşten alarak soğumaya bırakın.
9.    Servis tabaklarına koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz çorbayı buzla birlikte ve üzerine nane yaprakları ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız