Pages

Ads 468x60px

9 Eylül 2012 Pazar

Şekerpare


Ağızda dağılan hamuru ve eşsiz lezzetiyle sofranızın en şeker misafiri olacak bu tatlıyı, siz de evde kolaylıkla yapıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Şekerpare
Malzemeler
•    250 gr margarin
•    2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
•    1/2 su bardağı irmik
•    1/2 su bardağı toz şeker
•    2 su bardağı un
•    1 paket kabartma tozu
•    1 paket vanilya
Şerbeti İçin
•    4 su bardağı toz şeker
•    4 su bardağı su
•    1/2 limon suyu
Üzeri İçin
•    Fındık
Yapılışı
1.    Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp karıştırarak kaynatın.
2.    Kaynadıktan sonra, kısık ateşte 20 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
3.    Oda ısısında yumuşattığınız margarini, irmik, şeker, vanilya, bir yumurta ve diğer yumurtanın akıyla geniş bir kasede çırpın.
4.    Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
5.    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
6.    Hafif yağlanmış tepsiye dizin ve ortalarına birer ufak fındık batırın.
7.    Üzerlerine ayırdığını yumurta sarısını sürün.
8.    Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
9.  Fırından çıkarıp bir kaşık yardımıyla soğumuş şerbeti üzerlerine gezdirin.
10.  Oda sıcaklığında 1 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Şekerparelerinizi buzdolabında muhafaza etmeyin. Aksi taktirde şekerlenir.
•    Şekerparenizin şerbeti daha iyi çekmesini istiyorsanız şerbetin ılık, şekerparenizin sıcak olmasına dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız