Pages

Ads 468x60px

17 Eylül 2012 Pazartesi

Şehriyeli Kabak Pilavı


Diyelimki pirinciniz bitti ama şehriye var. Ve dolabın köşesinde bir önceki dolmadan kalan iki tane kabak :) Canınızda şimdi dışarı çıkıp markete gitmek istemiyor yada çok acıktınız hemen bişeyler yemek istiyorsunuz.. O zaman elinizdeki malzemeyi en iyi şekilde değerlendirecek bir tarif var elimde Şehriyeli Kabak Pilavı..
Şehriyeli Kabak Pilavı
Malzemeler:
•    2 adet kabak
•    2 adet domates
•    1 adet soğan
•    2 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 su bardağı arpa  şehriye
•    2 su bardağı sıcak su
•    Tuz, karabiber
•    İsteğe göre Yarım demet dereotu
Yapılışı:
1.    Kabak ve domatesleri yıkayın, küp şeklinde doğrayın.
2.    Soğanı yemeklik doğrayın sarımsağı ince ince kesin ve geniş bir tencereye doğradığınız malzemeleri koyup üzerine zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiberide ekleyin.
3.    Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte su ilave etmeden kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
4.    Başka bir tencerenin içine şehriye ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip kavurun ve birmiktar tuz ve karabiberekleyip, 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
5.    Şehriye suyunu çekince ocaktan alın ve dinlendirin.
6.    Pişen kabaklar ve şehriyeyi birbirine karıştırın servis yapın.
7.    Dilerseniz, servis tabağına almadan önce yarım demet doğranmış dereotu ilave edip karıştırabilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız