Pages

Ads 468x60px

20 Eylül 2012 Perşembe

Pırasalı Mantar Dolması


Sıradaki bu basit tarif oldukça lezzetli ve farklı bir alternatif. Mantarın en lezzetli hallerinden birini tadacağınız ve sofralarınıza yeni bir lezzet katacağınız bu Pırasalı Mantar Dolması tarifini mutlaka denemelisiniz.
Pırasalı Mantar Dolması
Malzemeler
•    500 gr mantar
•    7 yemek kaşığı lor peyniri
•    ½ kg pırasanın kalın ve beyaz kısımları
•    Karabiber
•    Tuz
•    2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
1.   Mantarları temizleyip saplarını ayırdıktan sonra cam bir kaba mantarların içi üste gelecek şekilde dizin.
2.   İç harcı için pırasaları mküçük parçalar halinde doğrayın.
3.   Tavada zeytinyağını ısıtın ve pırasaları bu yağda 1-2 dakika kavurun.
4.   Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
5.   Ilınan karışıma lor peynirini ekleyip karıştırın.
6.   Hazırladığınız bu harcı mantarların içine paylaştırın.
7.   Önceden 230 C’ ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip servis edin.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız