Pages

Ads 468x60px

12 Eylül 2012 Çarşamba

Pirpirim Aşı


Bol baharatlı ekşili bir aş tarifi paylaşıyorum şimdi sizlerle. Gaziantep ve yöresine ait Pirpirim Aşı oldukça besleyici ve lezzetli bir tariftir ve çoğumuzun da bildiği gibi pirpirim, semizotunun Antep yöresindeki ismidir. Bol sarımsaklı ve baharatlı bu nefis tarif sofralarınızın vazgeçilmezi haline gelecek ve yedikçe iştahınızı açacak olan bir lezzet kesinlikle..
Pirpirim Aşı
Malzemeler
•    500 gr. semizotu (pirpirim)
•    1 çay bardağı bulgur
•    1 çay bardağı yeşil mercimek
•    1 adet soğan
•    5 diş sarımsak
•    1 adet domates
•    1 yemek kaşığı biber salçası
•    3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
•    1 adet limonun suyu
•    1 yemek kaşığı sumak ekşisi
•    Tuz
•    Karabiber
•    Pul biber
•    5 su bardağı sıcak su
Yapılışı
1.    Küp doğranmış soğanı ayçiçeği yağında kavurun ve doğramış olduğunuz domates ile sarımsağı ekleyip birlikte kavurun.
2.    Biber salçasını ekleyip 2 dk. kavurduktan sonra mercimek ve bulguru da ekleyin.
3.    5 su bardağı sıcak su ilave edip mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
4.    Yıkanmış ve doğranmış semizotlarını ilave edin ve bir taşımlık kaynatın.
5.    Çorba pişince limon suyunu, sumak ekşisini ve baharatları ilave edin.
6.    Üzerine pul biber serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız