Pages

Ads 468x60px

17 Eylül 2012 Pazartesi

Perde Pilavı


Perde Pilavı Siirt yöresine ait lezzetli ve farklı bir pilavdır.
Perde Pilavı
Malzemeler
•    1 adet kuru soğan
•    2 su bardağı pirinç
•    2,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
•    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
•    2 çorba kaşığı kuş üzümü
•    1 çorba kaşığı tereyağı
•    2 çorba kaşığı sıvıyağ
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    1 çay kaşığı karabiber
•    1 çay kaşığı yenibahar
•    ½ çay kaşığı tarçın
•    1 tatlı kaşığı toz şeker
•    ½ adet tavuk
Hamuru İçin
•    1 yumurta
•    1 yemek kaşığı yoğurt
•    5 yemek kaşığı su
•    Yeterince un
•    Tuz
•    1 çay fincanı badem
Yapılışı
Pirinçleri sıcak tuzlu suda ıslatıp yarım saat bekletin. Yarım tavuğu haşlayın ve küçük parçalara ayırın. Tencereye sıvıyağı koyup ısıtın. Soğanları yemeklik doğrayın ve bu yağda fıstıklarla birlikte pembeleşene kadar kavurun. Üzerine tuz, tereyağı, iyice yıkanmış pirinç ve üzümler ilave edip  hepsini bir kavurun. Kaynayan 2,5 su bardağı tavuk suyuyla birlikte karabiber, tarçın, yenibahar ve şekeride ilave edip 1 dakika orta ateşte daha sonra ateşi kısıp pişirin. Piştikten sonra tavuk etleri üzerine eklenip pilavın demlenmesi beklenir. Hamuru için, yumurta, tuz, un, su ve yoğurdu karıştırıp yoğurun. Teflon bir tepsi yada tavayı margarinle iyice yağlayın. Sıcak suda bekletilip kabukları soyulmuş bademler dizilir. Hamurun 3/2 si açılır. Tencerenin kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Demlenen pilav hamura boşaltılır ve kalan diğer hamur açılıp pilavın üzerine kapatın. Hamurun sarkan kenarlarıda pilavın üzerine iyice kapatıldıktan sonra üzeri hafif yağlayın. Önceden 175 C’ye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırında çıkardıktan sonra bir tabağa ters çevirerek yerleştirip servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız