Pages

Ads 468x60px

19 Eylül 2012 Çarşamba

Patlıcan Dolması


Leziz Zeytinyağlı Patlıcan Dolmasını,
Leziz Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
Malzemeler
•    5-6 adet küçük patlıcan
•    250 gr. pirinç
•    Yarım demetten az maydanoz
•    2 adet domates
•    1 adet soğan
•    Salça
•    Nane
•    Kimyon
•    Tuz
•    Karabiber
•    Zeytinyağı
Yapılışı
Patlıcanların içini oyun, tuzlu suda bekletin ve soğanları ince ince doğrayın. Zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun daha sonra 2 kaşık (benim tercihim)salça koyun. Biraz daha kavurduktan sonra domatesleri de doğrayıp içine atın. Domatesler hafif kendini bırakınca ocaktan alın. İnce ince kıyılmış maydanozları iyice yıkanmış pirinçleri ve salçalı harcı karıştırın. İçine istediğiniz miktarda kimyon, karabiber, tuz ve nane koyun. Harmanladıktan sonra patlıcanları doldurup tencereye dizin. İçine patlıcanların boyunun yarsından biraz daha az su koyun, kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın. Ağzını hiç açmadan pişirirseniz hem daha çabuk sürede pişer hem de kendi suyunu da salarak pişer. Daha sonra afiyetle yeyin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız