Pages

Ads 468x60px

12 Eylül 2012 Çarşamba

Naneli Havuç Çorbası


Özellikle havuç çorba tarifi küçük çocuğu olanlar için tavsiye edilir. Oldukça besleyici ve lezzetli bir çorbadır. Ayrıca tarifi de kolay olduğundan çalışan arkadaşlar içinde güzel bir tarif… Ne de olsa çorbalar sofralarımızın olmazsa olmazlarındandır. Çalışan arkadaşlar ne kadar yorgun olsalar da sofraya eminim çorba koymadan yapamazlar :).
Naneli Havuç Çorbası
Malzemeler
•    500 gr. havuç
•    50 gr. tereyağı
•    ½ çay kaşığı toz zencefil
•    ½ çay kaşığı toz kişniş
•    1/5 çay kaşığı kırmızı toz biber
•    100 ml. krema
•    5 su bardağı sıcak su
•    Karabiber
•    Tuz
Üzeri İçin:
•    Nane 
Yapılışı
1.    Havucun kabuklarını soyup, iri doğrayın ve tereyağını eriterek havuçları 3 dk. kavurun.
2.    Su, tuz, zencefil, karabiber, kişniş ve kırmızı toz biber ekleyin.
3.    Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 30 dk. pişirin.
4.    Karışımı blender ile pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırın.
5.    Tencereyi tekrar ocağa alıp, bir taşım kaynatın ve kremayı ilave ederek karıştırın.
6.    Çorbayı kaselere paylaştırıp, üzerine ince kıyılmış taze nane serpiştirerek sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız