Pages

Ads 468x60px

2 Eylül 2012 Pazar

Muzlu Pasta Tarifi

Muzlu Pasta
MALZEMELER :

Kek Kısmı İçin :

4 adet muz
4 adet yumurta
3 çay bardağı toz şeker
1.5 çay bardağı eritilmiş margarin
6 çay bardağı un
2 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu




Krema Kısmı İçin :

1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı margarin
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
4 su bardağı süt

YAPILIŞI :

Yumurtaları toz şeker ile köpük olana kadar çırpın. Önceden eritip soğuttuğumuz margarini ve yoğurdu yumurtalara ekleyin . Üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyin. Tahta kaşık ile karıştırıp , 24-25 cm çaplı yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 C fırında , içini çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye bölün.

Diğer tarafta krema için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp , kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyin.

Kekin alt kısmını , servis tabağına alıp kremanın yarısını üzerine sürün. Üzerine muz dilimleri yerleştirip diğer kek parçası ile üzerini kapatın. Kalan krema ve muz dilimleri ile pastanızı süsleyerek buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Dilerseniz üzerine evde bulunan damla çikolata , çikolata sosu , hindistan cevizi , ceviz , fıstık ve bonibon vb. ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız