Pages

Ads 468x60px

17 Eylül 2012 Pazartesi

Midyeli Meyane Pilavı


Midye severler için ağızlara layık farklı bir lezzet var! Bende sizleri bu lezzetten mahrum etmemek için tarifini paylaşmak istedim. Midyeli Meyane Pilavı, bulgur, patlıcan, domates ve midye içiyle yapılan farklı ve güzel bir meyane pilavıdır. Beğeneceğinizden eminim :)
Midyeli Meyane Pilavı
Malzemeler
•    2 su bardağı pilavlık bulgur
•    1 adet patlıcan
•    2 adet domates
•    250 gr. midye içi
•    2 adet sivri biber
•    1 çay bardağı maydanoz
•    2 yemek kaşığı tereyağı
•    Kırmızı pul biber
•    2 su bardağı su
•    Tuz
•    Sıvı yağ
Yapılışı
1.    Patlıvanları soyup, dilimleyin ve tavada sıvı yağı ısıtıp patlıcanları hafif kızartın.
2.    Tereyağını tencerede eritip, küp doğradığınız domates ve halka doğranmış biberleri tereyağında soteleyin.
3.    Bulguru ilave edip 2 su bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp pişirin.
4.    Gerek olursa sıcak su ilavesi yapın. Tuz ile tatlandırın.
5.    Pişmeye yakın temizlenmiş midye içleri, patlıcanlar ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip harmanlayın.
6.    2 dk. demlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız