Pages

Ads 468x60px

10 Eylül 2012 Pazartesi

Mengen Çorbası


Türk Mutfağının kendine özgü en güzel çorbalarından biridir, bu mükemmel çorbayı mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Mengen Çorbası
Malzemeler:
•    1 çay fincanı pirinç
•    1 adet limon
•    1 su bardağı un
•    2 yemek kepçesi yoğurt
•    3 çay kaşığı tuz
•    1 adet yumurta
•    2 yemek kaşığı sıvıyağ
•    8 su bardağı su veya kemik suyu
•    1 tatlı kaşığı nane (üzeri için)

Yapılışı:
1.    Kemik suyu veya sade suyu geniş bir tencereye ilave edip kaynamaya bırakın.
2.    Pirinci yıkayıp süzün ve tencerenin içine ilave edin ve pişirin.
3.    Ayrı bir kâsenin içinde un, limon suyu, tuz, yoğurt ve yumurtanın sarısını ilave edip kaynamakta olan sudan bir miktar alarak çırpın ardından tencereye sürekli karıştırarak ilave edip koyulaşana kadar pişirin.
4.    Patatesleri küp küp doğrayıp sıvıyağda kızartıp çorbaya ilave edin 3-5 dk sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız