Pages

Ads 468x60px

20 Eylül 2012 Perşembe

Kestane Reçeli


Kestane bir kış meyvesidir. Fakat benim gözlerim onu yazında arıyor. Ama meyve ve sebzeleri en sağlıklı tüketmenin yolu mevsiminde yemektir. Onun için şu anda yaz aylarında olmamız Kestane Reçelini yapmamıza biraz engel olabilir. Fakat daha önceden her kış tekrarladığım bu Kestane Reçelini sizlere değişik bir reçel alternatifi daha sunmak için paylaşmak istiyorum...
Kestane Reçeli
Malzemeler
•    1 kg kestane
•    2,5 su bardağı tozşeker
•    1 su bardağı su
•    1 çay kaşığı vanilya
•    1 çay kaşığı limon tozu
Yapılışı
1.    Kestanelerin üzerlerini bıçakla derince çizin.
2.    Kaynamakta olan suya atarak 10 dakika haşlayın ve suyunu süzüp fırın tepsisine dizin.
3.    Fırının ızgara kısmında on dk. bir yüzünü, on dk. da diğer yüzünü pişirin.
4.    Fırından çıkarın ve fazla soğutmadan kabuklarını soyun.
5.    Tekrar kaynamakta olan suya atarak on dakika daha kaynatın, süzün ve bir kenara alın.
6.    Tencereye şekeri ve suyu koyarak, şekeri eriterek kestaneleri içine atın. Ara sıra tahta kaşıkla karıştırın.
7.    Yaklaşık olarak 40 dk. pişirin ve ateşten indirmeden önce vanilya ve limon tozunu ilave edin.
8.    Soğuduktan sonra kavanoza boşaltın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız