Pages

Ads 468x60px

14 Eylül 2012 Cuma

Kereviz Çorbası


Akdeniz mutfağının önemli yiyecekleri arasında gelen kereviz, genellikle nahoş kokusu yüzünden pek sevilen bir sebze değildir. Fakat sevilmeyen kokusu ve lezzetinin yanında vücudumuza da sayısız faydası vardır. Bende kerevizi sevmeyen birisi olarak, kendime ve çocuklara kerevizi sevdirebilmek en azından yedirebilmek için sayısız tarif içinde deniyorum. İşte onlardan biri de soğuk kış günlerinde kerevizin sağlığını sofralarımıza taşıyan bu sıcacık çorba...
Kereviz Çorbası
Malzemeler
•    1 adet kereviz
•    2 adet patates
•    1 adet havuç
•    1 adet soğan
•    1 y. kaşığı biber + domates salçası
•    3/4 cay bardağı sıvıyağ
•    1 ltd su
•    Tuz

Yapılışı
1.    Bütün sebzeleri yıkayın ve fazla ince olmayacak şekilde doğrayın.
2.    Yaklaşık olarak 1 lt. su içine atarak düdüklü tencerede tuz ilavesi yapın.
3.    Yeteri kadar basınca ulaştıktan sonra 12-13 dk. pişirin.
4.    Ayrı bir tavada yağı kızartıp salçayı eritin ve haşlanmış sebzelerin içine salçalı yağ ekleyin.
5.    Bütün karışımı blenderden geçirin ve çorba kıvamına getirin.
6.    Çorbanın yoğunluğunun nasıl olmasını istiyorsanız, ona bağlı olarak dilersniz su ekleyin.
7.    Limon sıkarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız