Pages

Ads 468x60px

1 Eylül 2012 Cumartesi

Karnıyarık Tarifi

MALZEMELER
 
6  orta boy patlıcan
3 orta boy soğan
4 iri domates (kabukları soyulup doğranmış)
8 adet yeşil biber ( doğranmış)
3 diş sarımsak
½ su bardağı zeytinyağı
1 kesme şeker
½ demet maydanoz
Tuz
YAPILIŞI
Patlıcanları alaca soyup uç kısımlarında 2 'şer cm. kalacak şekilde ortalarından bıçakla yarın.Tuzlu suda yarım saat bekletin. Bir tavada  zeytinyağı kızdırın. Patlıcanların suyunu iyice sıktıktan sonra tavaya atıp kızartın. Ardından biberleri bütünce kızartın. Kızaran patlıcanları ve biberleri yağını çekmesi için havlu kağıt koyduğunuz düz bir tabağa koyun.Siz içini hazırlayana kadar o da havlu kağıtta beklesin.Daha sonra geniş bir tencereye yerleştirin. Tavada kalan yağın içine önce soğanları koyup sarartın daha sonra domates, tuz ve şekeri  atın. 15 dakika ağır ateşte pişirin.Ateşten indirince ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Patlıcanları yarık tarafından eşit olarak paylaştırdığınız harçla doldurun. Üzerine biberleri dizin ve 1,5 su bardağı suyu  ilave ederek kısık ateşte pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız