Pages

Ads 468x60px

20 Eylül 2012 Perşembe

İncir Reçeli


Başlı başına bir tatlı olarak da yenilebilen İncir Reçelinin yapımı biraz emek ister. Ama piştiği mutfaklarda hoş kokusu, görüntüsü ve lezzetiyle vazgeçilemeyen lezzetler arasındadır. Ayrıca enerji deposu olduğu için açlık hissettirmeyen ve yiyenleri tok tutan incirin faydaları saymakla bitmez!
İncir Reçeli

Malzemeler
•    500 gr incir
•    500 gr toz şeker
•    2 su bardağı su
•    ½ limon suyu
•    3-4 diş karanfil
Yapılışı
1.    İncirlerin kabuğunu soyun.
2.    Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. 5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Tekrar su ekleyip haşlayın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın. (bu işlemlerin amacı incirin acılığını gidermek)
3.    İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün.
4.    Başka bir tencerede 2 bardak su ile şekeri kaynatın.
5.    Şeker eridiğinde limon suyu ve karanfil ekleyip 15 dakika daha kaynatın.
6.    İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın.
7.    Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın.
8.     Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Şeker miktarını değiştirerek kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
•    Kıvamın tutup tutmadığını kontrol etmek için porselen bir tabağa bir damla reçelin suyundan damlatın. Tabağı hafifçe eğdiğinizde reçel akmıyorsa kıvama gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız