Pages

Ads 468x60px

14 Eylül 2012 Cuma

Havuç Çorbası (Kremalı)


Havucun düzenli olarak tüketilmesi durumunda sigara içenlerde dahil olmak üzere akciğer kanseri riskini azalttığı uzmanlar tarafından söylenmektedir. Peki, sağlığımıza saymakla bitmeyecek daha birçok faydası olan havucun çorbasını hiç denediniz mi? Denemediyseniz benim bol krema ile hazırladığım bu nefis tarif sizlere yardımcı olacaktır. Sıcacık sofralarınıza sıcacık lezzetler katacak bu sağlıklı çorbayı hazırlamak için haydi hemen mutfağa...
Kremalı Havuç Çorbası
Malzemeler
•    500 gr rendelenmiş havuç
•    4 yemek kaşığı tereyağı
•    3 yemek kaşığı krema
•    3 su bardağı su
•    2 yemek kaşığı un
•    ½ limon suyu
•    1 tablet et suyu
•    1 adet kuru soğan
•    Dereotu
•    Karabiber
•    Tuz
Üzeri İçin
•    4-5 dal maydanoz
•    Karabiber
Yapılışı
1.    Soğanı soyup ince ince doğrayın.
2.    Bir tencerede terayağını eritin soyduğunuz soğanları bu yağda kavurun.
3.    Kavurduktan sonra rendelenmiş havuçları üzerine ilave edin ve 4-5 dakika daha kavurun.
4.    Üzerine un ekleyin ve biraz karıştırın.
5.    Tuz, karabibiber, et suyu ve limon suyunu ilave edin.
6.    Son olarakta kemayı ilave edip karıştırarak kaynatın.
7.    Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha yüksek ateşte karıştırarak kaynatın.
8.    Üzerine maydanoz ve karabiber serperek sevis ediniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız