Pages

Ads 468x60px

9 Eylül 2012 Pazar

Haşhaşlı Börek


Elde açılmış incecik yufkalara ne koysanız yakışır, hepsi birbirinden lezzetli olur elbette. Ama haşhaş, kendine has tadıyla bir başka lezzet katar hamur işlerine. Bugünde Nevin hanımın bizim için elleriyle açmış olduğu harika bir Haşhaşlı Börek var tariflerimizde. Nevin hanıma bu leziz tarif için teşekkür ediyoruz.
Haşhaşlı Börek
Malzemeler
•    6 su bardağı un
•    1,5 yemek kaşığı toz maya
•    1,5 tatlı kaşığı şeker
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    aldığı kadar su
İç Malzemesi İçin
•    Sıvıyağ
•    Dövülmüş haşhaş
Yapılışı
Un yoğurma kabına alınır. Bir tarafta ılık suyla şeker ve toz maya ile mayalanır. 5 dakika bekletilen maya ve şeker una katılır ve yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Haşhaş bir kapta karıştırılır. Mayalanan hamur 6 bezeye ayrılarak oklava yardımıyla cok ince olarak açılır ve üzerine haşhaşlı karışımdan sürülür. Diğer bezelerde açılır. Her actığımız bezeye yağlı haşhaş sürülür. Üst üste gelir ve bu işlemi 3 beze olarak yapılır. Aynı işlem diğer 3 bezeyede uygulanır. Rulo yapılır ve tepsiye yerleştirilir. İnce uzun bir biçimde kesilir mayalanması icin bekletilir. Mayalanınca üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımdan sürülür. 180 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız