Pages

Ads 468x60px

5 Eylül 2012 Çarşamba

Fırında Sütlaç Tarifi


Malzemeler:
1,5 çay bardağı pirinç
2 su bardağı şeker( tatlıyı sevenler yarım bardak kadar daha ilave edebilir)
1 paket vanilya
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 litre süt

Hazırlanışı:
Pirinçleri 1 litre suda haşlayın. Pirinçlerin yumuşadığını görünce 1 litre süt ile şekeri ilave edin. Sütü yavaş yavaş, karıştırarak ekleyin. Sütün kaynamasına yakın bir bardak suda ezdiğiniz 3 yemek kaşığı pirinç ununu ilave edin. 10 dakika kadar daha kaynatın, bu arada kıvamı da koyulaşacaktır. Ateşten almadan önce vanilyayı ilave ederek ısıya dayanıklı kaselere koyun. Yaklaşık 10 kase sütlaç çıkıyor.

Kaseleri fırın tepsisine dizin. Sütlaçların tabanlarının yanmasını önlemek için tepsiye su koymayı unutmayın. Yani kaseleri suyun içine oturtturuyorsunuz. Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırına sütlaçları sürün. Sık sık kontrol ederek çok fazla yanmalarını önleyin. Sonuçtan memnun kalacağınıza eminim. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız