Pages

Ads 468x60px

1 Eylül 2012 Cumartesi

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

MALZEMELER

• 4 su bardağı ince bulgur, 2 adet kuru soğan
• 2 diş sarımsak
• 3 yemek kaşığı domates salçası
• 4yemek kaşığı biber salçası
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• 3 tatlı kaşığı tuz
• 2 tatlı kaşığı pul biber
• 1 tatlı kaşığı toz biber
• 1,5 yemek kaşığı isot
•  taze soğan
•  maydanoz



YAPILIŞI

Bulguru , salçaları ve baharatları yoğurmak için geniş bir kaba alıp , soğanımızı ve sarımsağımızı   robottan veya rendeden geçirerek püre haline getiriyoruz. . Daha sonra soğan ve sarımsağıda kabın içine boşaltıp 2 yemek kaşığı sıvı yağımızı döktükten sonra yoğurmaya başlıyoruz. Bulgur ile diğer malzemeler bir bütün haline geldikten sonra , üzerine hafif su döküp ( elimizi ıslatarak da yapabiliriz) çiğ köfte rengini ve şeklini alana kadar ( kurudukça az su dökün) yoğuruyoruz. Çiğ köftenin yumuşadığını elinizle hissettikten sonra ağzınıza götürüp tadına bakıp , damak zevkimize göre tadını ayarlıyoruz. En son maydonoz ve taze soğanı ilave edip  birlikte bir kere daha yoğuruyoruz. Daha sonra elimizle parçalar koparıp, sıkıp şekil veriyoruz. En son olarak yeşillikler ve limon dilimleriyle süsleyip servis tabağına alıyoruz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız