Pages

Ads 468x60px

22 Eylül 2012 Cumartesi

Biber Salçası


Neredeyse bütün yemeklerimizde kullandığımız salçaya, damak tadımız fazlasıyla alıştı ve salçasız yemek bize tatsız, tuzsuz geliyor. İşte mutfağımızın olmazsa olmazı salçayı marketlerde bulabileceğiniz gibi evinizde de yapabileceğiniz güzel bir Biber Salçası tarifi sunuyorum.
Biber Salçası
Malzemeler
•    5 kg. salçalık kırmızı biber
•    2 yemek kaşığı tuz
•    Zeytinyağı
Yapılışı
1.    Biberin çekirdeklerini temizleyip yıkayın. Mutfak robotunda püre haline getirene kadar ezin.
2.    Geniş bir alüminyum tepsiye ya da hamur yoğurma kabına yayın.
3.    3 gün boyunca güneşli bir ortamda günde birkaç kez tahta kaşıkla karıştırarak koyulaşmaya bırakın.
4.    Suyunu iyice çekince sonra tuzunu ilave edip karıştırın.
5.    Güneşli bir ortamda bir gün daha bekletin. Bu süreç bittikten sonra iyice temizlenmiş cam kavanoza doldurun.
6.    Küflenmemesi için üzerine zeytinyağı ilave edin.
7.    Kapağı sıkıca kapattıktan sonra serin ve kuru bir ortamda muhafaza edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız