Pages

Ads 468x60px

17 Eylül 2012 Pazartesi

Armutlu Risotto


Dünya mutfaklarının en lezzetli yemeklerini iftar sofralarınıza taşıyacağınız bir lezzet bu tarif… İtalyan mutfağının meşhur yemeklerinden olan risottoyu bu tarifimde armutlu olarak hazırladım ve armutu bu pilava çok yakıştırdım açıkçası. Sizde benim gibi klasik pilavlardan sıkıldıysanız İtalya mutfağındaki bu lezzeti bu tarifimle sofralarınıza taşıyabilirsiniz.
Armutlu Risotto
Malzemeler
•    3 armut
•    2,5 su bardağı pirinç
•    200 gr labne peyniri
•    4 su bardağı tavuk suyu
•    90 gr tereyağı
•    Tuz
•    Karabiber
•    5-6 dal maydanoz
Yapılışı
1.   Tereyağını bir tencerede eritin.
2.   Armutların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tereyağına ilave edip 10 dakika pişirin.
3.   Pişen armutları tencereden çıkarıp bir kaba alın.
4.   Pirinci ayıklayıp yıkayın ve armutları pişirdiğiniz yağ ile 5 dakika kadar kavurun.
5.   Tavuk suyunu ısıtın.
6.   Isındıktan sonra 1 kepçe kadarını kavurduğunuz pirince ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
7.   Kalan tavuk suyunu ve maydanozları ekleyip pişirmeye devam edin.
8.   Suyunu çekince armutları, labne peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip hafifçe karıştırın.
9.   3 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız