Pages

Ads 468x60px

19 Eylül 2012 Çarşamba

Adaçaylı Makarna


Vücudu güçlendiren adaçayı, yatıştırıcı dereotu, soğuk algınlığına iyi gelen frenk soğanı ve bunun gibi sağlıklı sebzelerle hazırladığım enerji deposu olan bu makarnayı kim denemek istemez ki. Lezzeti ve hafifliğide cabası tabi. Yorgun bir günün sonunda sizde benim gibi bu sağlıklı makarnayı hazırlayarak günün yorgunluğunu üzerinizden atabilir ve ayrıca doyumsuz lezzetinin tadını çıkarabilirsiniz.
Adaçaylı Makarna
Malzemeler
•    500 gr makarna
•    ¼ demet maydanoz
•    10 dal frenk soğanı
•    7-8 dal adaçayı
•    1 demet dereotu
•    2 adet domates
•    ¾ su bardağı zeytinyağı
•    Tuz
Yapılışı
1.   Bir tencereye su koyun ve kaynayınca içine tuz atın.
2.   Kaynamış suya makarnaları ilave ederek haşlayın.
3.   Haşlanan makarnaları süzün.
4.   Domatesleri ay şeklinde doğrayıp makarnaya ekleyip karıştırın.
5.   Adaçayı, dereotu, frenk soğanı, maydanozu doğrayın ve zeytinyağıyla iyice karıştırın.
6.   Bu karışıma tuz ilave edip makarnaya ekleyin ve karıştırın.
7.   Üzerini adaçayı bitkisiyle süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız